masseren bij kanker

Waarom massage als je kanker hebt (gehad)?

Kanker is een ingrijpende ziekte. De ziekte neemt bezit van je lichaam en de behandeling met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie laat zijn sporen achter, zowel lichamelijk als geestelijk.

Massage geeft geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Zowel lichaam als hoofd hebben behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het contact met en het vertrouwen in je lichaam herstellen. Maar misschien nog belangrijker: massage kan de symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen. Uit onderzoek en ervaring is gebleken dat mensen met de ziekte kanker profijt kunnen hebben van massage. Ook in ziekenhuizen wordt massage als complementaire ondersteuning bij kanker vaker ingezet.

Bij massage bij kanker is het van groot belang dat de massagetherapeut weet wat hij/zij doet. Door de ziekte en de behandelingen is het lichaam uit balans, en massage mag deze balans niet verder verstoren. Dankzij kennis van de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen daarvan kan ik als gespecialiseerde massagetherapeut de massage afstemmen op de lichamelijke en geestelijke conditie van een cliënt met kanker. Ik als massagetherapeut geef, binnen de beperkingen van de ziekte en behandelingen, een optimale massage waardoor het lichaam niet verder uit balans raakt maar juist ontspant.

masseren bij kanker

Ik ben geautoriseerd om in een hospice, in mijn praktijk Stap voor Stap of bij u thuis, als gespecialiseerde massagetherapeut te masseren bij kanker. Mijn praktijk is voorzien van een uiterst comfortabele massagebank (heerlijk zacht, ergonomisch en voorverwarmd). Er is veel aandacht voor een optimale positionering zodat jij je prettig en ontspannen voelt. Absolute privacy is vanzelfsprekend. Als je, om wat voor reden dan ook, liever thuis gemasseerd wil worden is dat ook mogelijk. Daarvoor maken we dan samen passende afspraken.

Nationale en Internationale erkenning

Ik heb mijn opleiding gevolgd in Utrecht bij het instituut Massage bij Kanker. Instituut Massage bij Kanker is een nationaal en internationaal erkend trainings- en expertise-instituut op het gebied van massage in de oncologie. De opleidingen en de docenten voldoen aan de internationale richtlijnen van de Society for Oncology Massage in de VS. Het instituut is toonaangevend in de Benelux en verzorgt trainingen en cursussen voor gekwalificeerde massagetherapeuten en zorgprofessionals, zodat zij in staat zijn mensen met een diagnose of voorgeschiedenis van kanker een verantwoorde en veilige massage te bieden. Het instituut volgt de internationale ontwikkelingen en onderzoek , waardoor de kwaliteit van de trainingen continue ’up to date’ zijn volgens de laatste inzichten.